Zingeving

Zingeving Doesburg

Persoonlijke / Spirituele ontwikkeling en zingeving

Binnen ’persoonlijke / spirituele ontwikkeling en zingeving’ sta jij als zich ontwikkelend mens centraal. Bovenzinnelijk en geestelijk, maar tegelijk ook geaard en nuchter, dus van vlees en bloed, want het ene kan niet zonder het andere. Jij gaat je ware zelf hervinden en gaat je weer verbinden met jouw eigen oorsprong – de basis van je leven hier en nu.

Spiritualiteit is in grote mate het hebben van zelfinzicht en bewustzijn. Hoe meer jij je van jezelf bewust wordt, hoe beter jij voor jezelf kunt zorgen, hoe rustiger en meer ontspannen jij je gaat voelen. Je stapt als het ware uit het donker het licht in.


Zingeving

In jezelf geloven

Is het niet merkwaardig hoe wij zoveel inzicht kunnen hebben in anderen maar soms zo weinig in onszelf? Wat maakt het voor ons zo moeilijk om onszelf te zien zoals we werkelijk zijn? En wat vreemd is het ook dat zo velen van ons een negatief zelfbeeld hebben. Een beeld dat zich tegen onszelf richt, tegen onze kwaliteiten en het feit dat we waardevol zijn en recht hebben op geluk. We kunnen zo gemakkelijk onze tekortkomingen benoemen, maar onze kwaliteiten…

Laten we beginnen met onvoorwaardelijk in onszelf te geloven, dan kunnen de wonderbaarlijkste dingen gebeuren. Je leert weer onvooringenomen naar jezelf te kijken en je te zien zoals je werkelijk bent: zonder tegenstrijdigheden en zelftwijfels. Je vindt jezelf gewoon leuk zoals je bent en oordeelt niet meer over alles en iedereen – dan geloof je in alles en iedereen.

Vertrouw op je zintuigen

Jou is een leven gegeven op onze aarde, en je vult dit zo goed als mogelijk in om jezelf te ontwikkelen en gelukkig te worden. Deze roeping is alleen aan jou gegeven. Haar te vinden en tot voleinding te brengen is het wezen en de aard van jouw gezonde persoonlijke spirituele ontwikkeling. Het is de essentie van jouw leven hier en nu.

Door geheel te vertrouwen op je zintuigen en alles als waar te aanvaarden, begin jij te groeien. Beperkingen als tijd en ruimte vallen steeds meer weg en je merkt dat alles er is, hier en nu. Je echte krachten liggen vaak daar waar je het niet zou verwachten: ze lijken zwak, pijnlijk en gevoelig te zijn of lelijk, schuldig en vol schaamte – maar je zwakte is je sterkte en je kracht. Maak ze los en bevrijd jezelf.


Spirituele Ontwikkeling

Een wereld vol wonderen

In onze samenleving hebben wij geleerd te onderscheiden tussen werkelijkheid en fictie, en dit op veel verschillende niveaus: is het echt of verzonnen? Binnen de spiritualiteit gaat het minder om dit onderscheid, maar meer om het belang van werkelijkheid en fictie voor jou als mens, en de keuzes en prioriteiten die jij maakt.

Alles is zo reëel en mogelijk als jij het ziet en ervaart. In verloop van de tijd zul je merken dat het geheel aan jou is om dingen te concretiseren, zo fantastisch en onbereikbaar ze eerst ook leken. Dit is het uitgangspunt van jouw eigen werkelijkheid, en ‘de werkelijkheid’ begint nu te veranderen.

Stel je eens voor: een wereld vol wonderen. Wat voor een ongelooflijke rijkdom en vrijheid zou dat je geven…

Jij bent een deel van deze wereld en deze wereld is een deel van jou.

Heb je nog vragen of wil je een afspraak maken?
Neem dan gerust contact met mij op.


Foeke

Neem contact op


Therapie Doesburg Therapeut Foeke
Het is belangrijk dat jij jezelf weer centraal stelt in je leven - het gaat immers om jou!
Neem contact op

✔ Snel een eerste afspraak
✔ Ook 's avonds

therapie doesburg Therapie Doesburg
Beatrixstraat 4a
6981 GL Doesburg
Route naar mijn praktijk
Top